Czwartkowe obiady komentowane w Restauracji Naftaya

Już 16 listopada (czwartek), Restauracja Naftaya zaprasza na wyjątkowe spotkanie kulinarne, podczas którego serwowane będą wyśmienite dania, osadzone w polskiej tradycji i kulturze. Dania związane z danymi miesiącami nie tylko szczególnie smakują ale niosą swoimi symbolami konkretną opowieść. W szczegóły kuchni staropolskiej związanej z listopadem oraz listopadowe tradycje i obyczaje, uczestników spotkania wprowadzi ekspert – dr hab. Lucyna Rotter.

W trakcie listopadowego obiadu dowiemy się m.in.:

  • czy listopad pachnie kuchnią staropolską?
  • czy listopad może mieć swoje potrawy?
  • dlaczego kuchnia inaczej pachnie w listopadzie a inaczej w kwietniu?
  • co podać na obiad z okazji Urodzin Rzeczypospolitej?
  • jakie dania były gotowane na okoliczność słowiańskich dziadów?

Uczestnikom spotkania podany zostanie 4 daniowy obiad, składający się z:

  • przystawki, zupy, dania głównego, deseru.

Na popitkę serwowany będzie wyśmienity grzaniec.

Czwartkowe obiady komentowane, to cykl comiesięcznych (czwartkowych) spotkań kulinarnych, odbywających się w Restauracji Naftaya.

Każde ze spotkań nawiązywać będzie do kuchni danego miesiąca i wzbogacone o komentarz związany z polskimi tradycjami i obyczajami obwiązującymi w danym miesiącu.

UWAGA!
Dla wszystkich uczestników spotkania przygotowano także prezent – niespodziankę.

Koszt uczestnictwa: 119 zł / os.
Szczegóły i rezerwacja pod numerem tel.: 536 307 082

Na wydarzenie obwiązuje rezerwacja miejsc.

Menu